Miquel Villalba Castells

Director assistent

Nascut a Vilafranca del Penedès l'any 1996, inicia la seva educació musical a l'escola Clau de Sons d'aquesta mateixa població. El curs 2012-2013 realitza un any d'intercanvi a Silkeborg, Dinamarca, on estudia la línia de música i matemàtiques al Silkeborg Gymnasium. Allà decidirà dedicar-se a la música, i en tornar a Catalunya estudiarà dos anys a l'IEA Oriol Martorell, amb Mireia Datzira, Daniel Antolí i Xavier Armenter.

Actualment cursa els estudis superiors a l'ESMUC, en l'especialitat de direcció de cor amb Johan Duijck i de direcció d'orquestra amb Salvador Brotons. Allà segueix els estudis de piano amb Adolf Pla i també es forma en música de cambra amb Lourdes Pérez-Molina, Yuval Gotlibovich i Francisco Poyato, en orquestració amb Albert Guinovart i Bernat Vivancos i en reducció orquestral amb Joan Grimalt. 

Com a pianista, ha col·laborat amb formacions com el Cor Ariadna o l'Orquestra Terrassa 48. Com a cantaire, forma part del Cor Anton Bruckner i de la Polifònica de Vilafranca (al curs 2017-2018, n'assumeix la sotsdirecció). En el camp de la direcció, dirigeix el Lotus Octet, especialitzat en música antiga i contemporània, i és assistent del New Music Ensemble de l'ESMUC, dirigit per Yuval Gotlibovich i que es dedica a estrenar obres dels mateixos estudiants de composició de l'escola. Paral·lelament a aquest projecte, mostra un gran interès per la música actual i ha participat en nombroses estrenes, com a director, pianista o cantant.

A banda d'aquests aspectes, mostra un currículum musical molt eclèctic, que abasta activitats com arranjar o compondre per a diverses formacions, fer de repertorista de cantants i instruments, tocar els teclats en un grup de rock o col·laborar en shows de varietats.