Marc Díaz Callau

Director assistent

Inicia la seva educació musical a l’Escolania de Montserrat amb Joaquim Piqué i Eduard Vila, participant en nombroses produccions nacionals i internacionals, com l’òpera A Midsummer’s Night Dream (Liceu, 2005), i amb directors com Jordi Savall. Allà s’inicia en l’orgue amb el P. Abat Cassià M. Just

Continua la seva formació en l’orgue i el cant al Conservatori de Tarragona amb Jordi Vergés i Teresa Català respectivament, finalitzant el Grau Professional en orgue amb les qualificacions de Matrícula d’Honor i Premi Extraodinari per unanimitat.

Actualment, cursa els estudis superiors de direcció de cor a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb Josep Vila i Johan Duijck, els estudis d’orgue amb Oscar Candendo i els de cant amb els professors Oriol Rosés i Mireia Pintó. En aquest darrer àmbit, també ha rebut consells tècnics per part dels professors Richard Levitt i Carlos Mena.

Com a organista ha participat en els cicles de joves intèrprets de l’orgue del Vendrell i la Selva del Camp. A més, des de l’estiu de 2012 és organista titular de les esglésies de Santa Maria de Barberà del Vallès i de la Romànica de Sabadell. Ha col·laborat amb l’OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya) en una producció del Requiem de Fauré, amb la Coral Sant Jordi i el Cor la Xantria. També interessat en la música de cambra, forma duet amb el trompetista Sergi Marquillas, rebent classes de Juan de la Rubia.

Com a cantant, ha format part del grup vocal Ensemble O vos omnes, especialitzat en música antiga i dirigit per Xavier Pastrana. També ha col·laborat amb el Cor Lieder Càmera de Sabadell, amb la Capella de Música de Montserrat i amb el cor La Xantria, enregistrant l’any 2012 un CD centrat en la música de Tomàs Milans. Recentment, ha participat en el I Curs del Festival de Música Antiga dels Pirineus, dirigit per Lluís Vilamajó.

En el camp de la direcció coral, actualment dirigeix el Cor Pare Vidal de Sabadell i ha sigut director assistent de la Polifònica de Vilafranca del curs 2014/15 al curs 2016/17.