Josep Anton Huguet, director

Josep Anton Huguet (1927-2005) va néixer a Vilafranca de Penedès. A casa seva tenien una botiga de venda, afinació i lloguer de pianos i de pianos de maneta, amb els que anaven a les sales de ball de la comarca per amenitzar les vetllades. El seu pare era un bon afinador i acompanyava amb el piano les pel·lícules de cinema mut.

De petit es va iniciar en la música amb la senyora Prats, mare de Dolors Calvet. Després de la guerra va anar als Jesuïtes de Sarrià i després va estudiar Peritatge i Professor Intendent Mercantil a Barcelona. Mai va voler fer estudis reglats de piano; tot i així, cada dia sens falta es posava a tocar el piano.

Considerava Oriol Martorell el seu mestre en la direcció. Va assistir als cursos de direcció coral a Lleida, on anava amb tota la família.

Va dirigir la Societat Coral El Penedès (El Coro) un període curt de temps. No va ser dels fundadors del Cor Nadalenc però hi va cantar des dels inicis, i en va agafar la direcció després de Maria Rosa Juncosa.

Era una persona molt disciplinada i discreta, preparava el repertori amb molta cura, posava molta èmfasi en l’afinació, el ritme i la interpretació de les cançons, cosa que va fer que als concursos d’Arezzo i de Tolosa el cor aconseguís tenir premi.

Durant anys va acompanyar amb el piano a la coral infantil L’Espinguet i també en alguna ocasió la Polifònica de Vilafranca. També durant molt temps va acompanyar amb l’orgue la missa dels diumenges a les 10 del matí a l’església de la Trinitat. 

Quan va deixar la direcció de la Polifònica, va continuar com a sotsdirector durant un temps i com a cantaire fins als 72 anys. 

Josep Anton Huguet, director
Dècada dels 60