Eduard Vila i Perarnau

Eduard Vila i Perarnau
Director adjunt

Nascut a Martorell l’any 1984. Als sis anys comença a estudiar música a l'Escola de Música de Martorell i als 10 anys ingressa a l'Escolania de Montserrat, on continua els estudis de piano amb Carles Viarnès i Vicenç Prunés. Paral·lelament cursa estudis de violí amb el P. Ireneu Segarra, Josep M. Falcó i Jesus Badia i estudis d'orgue amb el G. Ramon Oranias.

Als 14 anys, abandona l'Escolania per anar a Barcelona on amplia estudis de piano amb M. Lluïsa Reñaga i Albert Atenelle. Amplia els estudis d'orgue a Terrassa, on té com a mestres Jordi Figueras i esporàdicament Montserrat Torrent. Ha estudiat fenomenologia i direcció orquestral i coral amb el mestre Francesc Llongueres, on també ha pogut participar com a continu en la seva orquestra Barcelona Simfonietta.

L'any 1999 guanya el segon premi del Concurs Internacional de Piano de Berga i dos anys més tard s'endú el primer premi del concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, celebrat a Vilafranca del Penedès l'any 2001. El mateix any comença a treballar com a corepetidor de l'Escolania de Montserrat.

L'any 2002 ingressa a l'Agrupació Polifònica de Vilafranca on exerceix de cantant, pianista i més endavant de director assistent. Aquest mateix any funda i dirigeix l’Escolania d’Olesa de Montserrat.

L'any 2003 és nomenat director assistent de l'Escolania de Montserrat, càrrec que ocupa fins al juny de 2009. En aquest temps, l'Escolania ha realitzat produccions importants i l'ha permès de treballar amb músics de la talla de Harry Bicket, Jordi Savall, Mistislav Rostropovitx, entre d'altres, i en espais tan emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, l'Auditori i altres espais de la geografia espanyola i europea. Actualment és director del cor Sant Esteve de Sant Esteve Sesrovires.

Ha col·laborat amb orquestres de prestigi com ara l'Orquestra Barroca Catalana, la Capella de Santa Maria d'Igualada, l'Orquestra del Garraf, l'Orquestra Simfònica del Vallès, el grup de música antiga La Caravaggia o l'Orquestra Nacional d'Andorra, entre d'altres. Ha participat com a professor convidat (2005, 2006) en les Trobades d'animadors de cant per a la litúrgia que se celebren a Montserrat cada estiu. Ha enregistrat diversos CD com a organista amb l'Escolania de Montserrat (O vos omnes, Plor de tórtora, L'Escolania canta, P. Miquel López, P. Narcís Casanovas) i amb la soprano Olga Miracle.

Forma part de la Polifònica de Vilafranca fins el curs 2013/14, tenint un gran pes com a sots director i repertorista. Després de més de 10 anys manté el vincle amb el cor ja que col·labora composant i dirigint la cantata Hodie!, en motiu del 70è aniversari de la formació.