El nostre Sant Esteve 2016

Categoria: 

La Polifònica sorprèn amb una primera part d’autors contemporanis i una segona part de Nadales acompanyades al piano a quatre mans

Aquest dilluns la Polifònica de Vilafranca oferia el seu tradicional concert de Sant Esteve a l’Auditori Municipal. El programa de la vetllada, sota la batuta del director titular David Hernàndez i del director adjunt Marc Díaz, estava format íntegrament per obres del segle XX i XXI, amb una primera part titulada Noves sonoritats en la polifonia i una segona part dedicada a Cançons de Nadal. El director ens explicava que la pràctica totalitat el concert era estrena a Vilafranca.

La preparació d’aquest concert tan especial ha suposat un plus en els assaigs dels darrers mesos per a la Polifònica.

Per completar el contingut musical de les veus i el piano, l’espectacle incorporava  imatges i personatges, amb l’assessorament escènic de Roser Blanch.

El concert donava a conèixer obres de compositors contemporanis de gran prestigi en la música coral  actual, com el noruec Ola Gjeilo, el britànic John Tavener, l’alemany Franz Xaver Biebl  o el suec Janm Sandström, en una aposta decidida per les noves sonoritats en la polifonia, tot fent una incursió en l’anomenada música espectral, com ja va s’havia fet l’any passat amb obres del compositor català Bernat Vivancos.

A la segona part del concert, en l’apartat de cançons de Nadal, destacava l’estrena del recull Megamix de Nadales obra dels joves pianistes i membres de la Polifònica Gerard Morató Vinyes i Miquel Villalba Castells.

Ells mateixos van seleccionar les cançons d’aquesta antologia, i en van fer l’harmonització per a cor i piano a 4 mans,  formant un original i esplèndid divertiment musical nadalenc , que incloïa també algun toc humorístic.

http://www.rtvvilafranca.cat/2016/12/polifonica-ofereix-brillant-concert...

 

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de spam.