Concert de Sant Esteve 2015

Categoria: 

Enguany pel nostre tradicional concert de Sant Esteve interpretarem un programa ben especial, amb fusió d'estils musicals i una posada en escena que vol, per sobre de tot, donar expressivitat a la música i al text per connectar amb el nostre públic. 

La primera part del programa, que podríem anomenar ”reinventant Händel”, consisteix en una selecció de cors de l’oratori El Messies, amb la part coral totalment fidel a l’original, però amb la part instrumental a càrrec d’un trio jazzístic de piano (Carles Sanz), contrabaix (Jordi Mestres) i bateria (Ricard Parera). Per això parlem de fusió d’estils: el resultat és tan sorprenent com interessant. De fet, ja als anys 60 del segle passat  Jacques Loussier, pianista i compositor francès que actualment té 81 anys, fou el pioner d’aquesta idea, amb les seves cèlebres versions jazzístiques d’obres de Bach, interpretades pel seu trio Play Bach (amb joc de paraules inclòs).

La segona part del concert, integrada per cançons populars de Nadal que han triat els mateixos cantaires, també compta amb l’acompanyament del trio de jazz, amb la qual cosa podrem reconèixer la bellesa perenne d’aquestes melodies, però hi descobrirem una nova i inaudita sonoritat. La majoria són del gènere cançons de bressol, de caràcter íntim i dolç, llevat de les dues darreres, que són de caire festiu i desenfadat. L’àngel i els pastors, que tanca el programa, així com els arranjaments de  les altres nadales i dels fragments del Messies, són obra de Carles Sanz i s’estrenaran el dia de Sant Esteve.

Us hi esperem!

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <br> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar que vostè és una persona real i impedir l'enviament automatitzat de spam.